۱۵:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
در گذشته از روش هایی مانند لیتوگرافی و چاپ افست برای چاپ استفاده می کردند؛ اما با روی کار آمدن رایانه و پیشرفت تکنولوژی، صنعت چاپ دچار تغییر شد. چاپ دیجیتال، یکی از جدیدترین روش ها در صنعت چاپ ایران است و همچنین روشی برای تبدیل تصاویر دیجیتال به محصولات چاپی است. نسبت به دیگر روش های چاپ، هزینه چاپ دیجیتال بالاتر است و برای تیراژهای کم تعداد بسیار مناسب است. یکی از ویژگی های مثبت این نوع چاپ این است که امکان تغییر تصاویر و محتویات صفحه در هر برگ چاپی را فراهم می کند. با ورود کامپیوتر به ایران، چاپ دیجیتالی نیز به تدریج رواج پیدا کرد که مزایای بسیاری دارد و کار صنعت چاپ را به صورت چشم گیری متحول کرده است.
چاپ دیجیتال چه کاربردهایی دارد؟
چاپ دیجیتال را می توان در طیف گسترده ای از کارها به کار برد. چاپ دیجیتال، کیفیت و سرعت بالایی دارد و از آن برای چاپ بروشور، کارت ویزیت، کاتالوگ، پوستر، کارت دعوت و نمونه گیری برای کتاب استفاده می شود. می توان روی کاغذ عکس نیز چاپ دیجیتال انجام داد و از کیفیت بالای آن لذت برد. یکی دیگر از مزایا این است که می توان کارهای چاپ شده را روی فوم، تخته شاسی، رول آب یا هر سطح دیگری استفاده کرد. با استفاده از خدمات چاپ دیجیتال، می توان انواع کارت پستال و کارتهای تبریک را به دلخواه شخصی چاپ کرد. چاپ بیلبورد، استندهای تبلیغاتی، چاپ بنر، چاپ استیکر، چاپ روی پارچه، سابلیمیشن و حکاکی روی فلزات و چوب از دیگر کاربردهای چاپ دیجیتال است.
مزایای چاپ دیجیتال
به همین دلایل است که چاپ دیجیتال توانسته است از دیگر روش های چاپ مانند چاپ افست پیشی بگیرد و به خوبی با آن ها رقابت کند.
تفاوت چاپ دیجیتال با دیگر روش های چاپ
روش های چاپ دیجیتال
روش های چاپ دیجیتال را می توان از نظر شیوه انجام کار به 4 روش زیر تقسیم بندی کرد.
نحوه کار دستگاه های چاپ دیجیتال
دستگاه های چاپ دیجیتال، مانند پرینترهای شخصی به دو دسته جوهر افشان و لیزری تقسیم می شوند. در چاپگرهای جوهر افشان از جوهر مایع به عنوان ماده رنگی استفاده می شود و در چاپگرهای لیزری تونر جامد به کار می رود. در روش چاپ دیجیتال، دستگاه چاپ به کامپیوتری متصل می شود و سپس کامپیوتر تمام اطلاعات مورد نیاز دستگاه چاپ را به دستگاه منتقل می کند. بعد از آن کار دستگاه چاپگر شروع می شود.
ابعاد چاپ در چاپ دیجیتال
چاپ دیجیتال در سه فرمت متوسط، بزرگ و عریض انجام می شود.
در چاپ متوسط، حداکثر ابعاد کارهای چاپی به اندازه 33 در 48 سانتی متر است. چاپ دیجیتالی متوسط با روش های تونری، جوهرافشان و نوری انجام می شود. از چاپ متوسط برای چاپ بروشور، چاپ کارت ویزیت، چاپ کاتالوگ، لیبل، عکس و چاپ بسته بندی های مختلف استفاده می شود.
در چاپ بزرگ، عرض برگه های چاپی 150 سانتی متر است. برای چاپ بزرگ می توان از چاپ تونری، جوهرافشان یا نوری استفاده کرد. از روش چاپ دیجیتالی بزرگ برای چاپ پوستر یا کاغذ دیواری استفاده می شود.
چاپ با فرمت عریض روی برگه های بزرگ و مقاوم انجام می شود. ابعاد برگه های چاپ شده در این روش 150در 500 سانتی متر است که بیشتر در فضای باز مورد استفاده قرار می گیرد.
قیمت چاپ دیجیتال
قیمت و هزینه چاپ دیجیتال، به مواردی از جمله کاغذ، تیراژ چاپ، رنگی بودن یا سیاه و سفید بودن کاغذ بستگی دارد.
هزینه چاپ دیجیتال در کاغذهای تحریر از هزینه چاپ در کاغذ گلاسه کمتر است. وزن کاغذ گلاسه نیز در قیمت چاپ تاثیر می گذارد. هرچه وزن کاغذ گلاسه بیشتر باشد، قیمت چاپ بیشتر می شود. قیمت چاپ دیجیتال روی لیبل و کتان از چاپ روی کاغذ تحریر و گلاسه نیز بیشتر است.
رنگی یا سیاه و سفید بودن چاپ نیز معیار مهم دیگری است که قیمت چاپ دیجیتال را تعیین می کند. چاپ رنگی، نسبت به چاپ سیاه و سفید، هزینه بیشتری دارد.
هزینه چاپ دو رو تقریبا دو برابر هزینه چاپ یک رو است و هزینه چاپ در برگه های A3 از چاپ در برگه های A4 بیشتر است.
چاپ دیجیتال چیست؟ در گذشته از روش هایی مانند لیتوگرافی و چاپ افست برای چاپ استفاده می کردند؛ اما با روی کار آمدن رایانه و پیشرفت تکنولوژی، صنعت چاپ دچار تغییر شد. چاپ دیجیتال، یکی از جدیدترین روش ه...
ادامه مطلبچاپ افست چیست ؟ چاپ زمان بر و تیراژ بالا چاپ افست نیز یکی دیگر از انواع چاپ محبوب می باشد که کلیه خدمات چاپ و خدمات پس از چاپ، تماما در چاپخانه و توسط دستگاه های چاپی بزرگ انجام می شود. در ...
ادامه مطلبتاریخچه صنعت چاپ در جهان و ایران بخشی از تاریخچه صنعت چاپ در جهان و ایران ازجمله نحوه تکثیر کتاب ها پیش از اختراع صنعت چاپ، منشأ صنعت چاپ و صنعت چاپ پس از قرن دوازدهم در نوشتار پیشین ...
ادامه مطلباختراع فن چاپ درحقيقت به قرن ها پيش از گوتنبرگ، كه نامش به عنوان مخترع چاپ در تاريخ به ثبت رسيده است، برمي گردد و آسوريان چند هزار سال قبل از ميلاد بر خشت هايی...
ادامه مطلب